søndag 9. desember 2012

Bo's Surdeigsbrod



Dene har jeg ikke prøvd.

Utgangspunktet er surdeigen som jeg ikke har oppskriften til.. Det er et eget research project.

Mel, Surdeig og vann blandes forst sammen UTEN SALT og står i 30 -60 min, 1-2 Timer.
Bland så i salt og elt i 20-30 mi

1 Kg Mel (Pizzadeig mel?)
(20-25 g Salt, Vente..)
6 dl Vann
200 g Surdeig
Deigen kan taale opptil 1 l vann.. VANN= MEL..

Prøv Rismel..

Staa i noen timer. Tynn deig. Elte Lenge 30 min. Tynn Elastisk deig.

Deigen staar romtemperert til den begynner aa boble. Sett den kaldt for aa justere hevingen. Ta ut iblant og brett 2-3 ganger. Flate deiger hever mest.
Sjekk: Robertson "Tartine bread book".


Foccacia med olje. Bruk Hvitlok med skall. Rosmarin, Olivenolje (saillette, urte?)

Kultur
Startes med Malkosan konsentrerte melkesyrebakterier fra Sveits (apoteket).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar