søndag 9. desember 2012

Rugkjeks

Tester Rugkjeks:
Nr 1, fra : http://andersen81.skysite.dk/?side=109372:
Sprøde rugkiks med kerner

125 g smør
124 g rugmel
125 g mel
½  dl. Koldt vand
1 tsk. Eddike
1 tsk. Sukker
3 spsk. Sesamfrø
Pynt æggehvide, sesamfrø, birkes og hak. Græskarkerner

Hak mel, rugmel og smør sammen med salt, sukker og sesamfrø.
Saml dejen med vand og eddike og rul den ud med overfoldning
Som til wienerbrød. Gør det 3-4 gange og rul så ud til kiks. Prik
Med gaffel, pensl med æggehvide og drys med frø og kerner.
Bages ved 225 g. i 8 min. Opbevares i dåse


Nr 2 fra : http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/opskrifter/rugkiks-med-kommen/
175 g groft rugmel
100 g rugsigtemel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. melis
1½ tsk fint salt
50 g smør
1 dl mælk
1 spsk kommen

1. Bland de tørre dele – mel, bagepulver, melis og salt – og ælt det godt sammen med smørret og mælken. Arbejd til sidst en spsk. kommen ind i dejen – gerne mere, hvis man kan lide det.

2. Rul dejen tyndt ud på et let melet bord, evt. mellem to stykker bagepapir, og skær den i små aflange firkanter. Prik dem med en gaffel.

3. Bag dem på en smurt plade ved god varme på 225 grader i ca. 5 min, indtil de er sprøde og let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist, før du lægger dem i en lufttæt beholder.


Nr3: http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/opskrifter/roget-laks-pa-rugkiks-med-anisfro-og-spiced-gimlet/
100 g rugmel
100 g sigtemel
1 tsk bagepulver
1 tsk fint salt
1 tsk anisfrø 
100 g koldt smør
½-1 dl koldt mælk
1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. estragon, dild og kørvel, sort peber 
Bland de to meltyper med bagepulver, salt og anisfrø i en skål. Skær smørret i tern, og brug fingrene til at smuldre smørret ud i melet. Saml dejen med mælken – start med ½ dl. Ælt dejen hurtigt sammen, pak den ind i plastfolie, og lad den hvile mindst 30 min i køleskabet. 

Rul dejen ud på et meldrysset bord til 3 mm bredde, og skær den ud i firkanter. Læg dejstykkerne over på bageplader beklædt med bagepapir. Prik dem alle med en gaffel og bag 8-10 min ved 190 grader. Lad dem køle af på en rist og gem i en lufttæt beholder.

Min variant: Nr 1 og bytte sukker med accacie honning og legge til krydder om man vil (anisfrø eller cumin) og 1 1/2 tsk salt.legge i det minste det grove melet i bløt natten over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar