torsdag 18. oktober 2012


Rundstykker.

140 gram Surdeigstarter av fint rugmel.
en liten bit 10 gram? fersk gjaer rort ut i vann eller torrgjaer.

75g finmalte linfro legges i en liten bolle med vann i noen timer
75g grov rug eller knaekkede rugkjerner idem.

75g solsikkekjerner
75 g malte hasselnotter (option)
flere ..

1/2 beger mager kesam, eller 2 dl lett kulturmelk
Hvetemel ca 400 gram
ca 3 -4 dl vann. Deigen skal vaere litt los.

Blande sammen om kvelden og staar til dagen etter. hvis du ikke faar tid til aa ta den, saa setter du den i kjoleskapet og lar den staa paa benken i & time for du baker.
Kan slaas opp og heves 2 timer til etter 24 t.

Legges paa bakeplate med bakepapir med to skjeer.

La heve litt til.

Stekes i 10 min Varmluft paa 250 * og saa 5 min paa 200 *

Hvis du vil ha fine rundstykker, saa bruker du bare fint mel og Surdeigstarter av rug. Litt fin rug inntil 100 g per 400 g hv mel gir en god smak og konsistens paa rundstykkene.